
3 acțiuni SEO aplicabile indiferent de schimbarile Google
Toți știm că SEO este mereu în schimbare și că este din ce în ce mai greu să ții pasul cu atât de multe modificări. Ca idee, se vehiculează că algoritmii SEO se schimbă de peste 500 de ori pe an. Aici puteți vedea toate schimbările Google începând cu anul 2000. Și în această situație ce este de făcut? Este foarte greu să setezi o strategie și tactici punctuale pentru creșterea organică a unui site pe care să le tot modifici în mod constant.
Ei bine, nu renunți!
93% dintre experiențele în mediul online încep cu o căutare în motorul de căutare Google.
În 2016, Google deținea 91,4% din market share-ul motoarelor de căutare, urmat de Yahoo (2,93%) și Bing (2,83%).
67.60% dintre click-urile organice sunt efectuate pe primele 5 poziții din prima pagina.
Deci, ce e de facut așa încat să nu fie nevoie să schimbi în mod constant strategia SEO?
Aplici cele 3 principii esențiale SEO care vor fi valabile indiferent de schimbările de algoritmi Google.
1. Page Speed
Probabil, la fel ca mulți alții, te gândești că timpul de încărcare al site-ului tău nu contează atât de mult pentru SEO. Te înșeli. Din contră, potrivit lui Neil Patel, este unul dintre cei mai importanți factori. Scopul motorului de căutare este să ”livreze” cât mai repede user-ului, informația de care are nevoie. Și atunci, este perfect logic să penalizeze acele pagini web care se încarcă mai încet. Ba mai mult, o data cu ”supremația” căutărilor de pe mobile, dacă site-ul se încarcă în mai mult de 3 secunde, pierzi garantat traficul mult râvnit.
Din fericire, ai la dispoziție tool-uri free care te pot ajuta să controlezi viteza de încărcare precum Page Speed sau Test my site (în special pentru căutările de pe mobile).
2. Link building
Link-urile externe spre alte pagini relevante pentru useri sunt cele mai simple căi prin care poți oferi o experiență bună vizitatorilor tăi. A apus demult era în care Google ridica în top articolele/paginile web în care puteai îndesa de 20 de ori cuvintele cheie de interes pentru tine. Indicat ar fi să oferi utilizatorilor prezenți pe site-ul tău toate informațiile de care au nevoie. Aceștia vor aprecia conținutul de calitate, actual, bine documentat și se vor reîntoarce. Această acțiune te va ajuta și pe tine din punct de vedere SEO mai ales dacă link-urile sunt trimise către site-uri cu autoritate. Ai grijă să oferi și tu la rândul tău conținut de calitate așa încât să beneficiezi și tu de backlinks-uri de alte alte site-uri. Aici și aici ai o serie de recomandări legate de modul prin care poți primi backlinks-uri calitative.
3. Meta Descriptions
În esență, tot ce te interesează este să obții un CTR-ul cât mai bun. O descriere completă și precisă este relevantă pentru utilizatorii tăi, iar asta te ajută pe tine să obții mai multe vizite. E o situație win-win. Nu uita de cuvintele cheie de interes! Include-le atât în titlul cât și în descriere iar CTR-ul va crește considerabil. Citește aici despre importanța unui titlul atractiv. Acordă atenție sporită acestei componente de SEO-on-page și vei obține rezultate evidente.
În concluzie, oferă-le utilizatorilor tăi conținut de calitate, relevant pentru căutările lor și aceștia te vor răsplati. Site-ul tău va urca organic, pe poziții cât mai bune, aplicând cu atenție aceste 3 principii simple.